Over mij

Tineke Hoepman I k heb een impressionistische schildertoets, waarmee ik o.a koeien, andere dieren, model, portretten en landschappen schilder. Ik heb mij ontwikkeld door continue opleidingen te volgen waaronder Artibus (Hoogeschool der kunsten) in Utrecht, Portret, model en masterclasses (o.a Sam Drukker en Rogier Willems ) aan de Wackers academie in Amsterdam gedaan en ben ik lid van de "Kunstkring Woerden"

Daarbij komt dat ik in "Het "Groene Hart van Holland" woon met zoveel moois om me heen waaronder die prachtige koeien; de zwart- en roodbonte, de Lakenvelders etc. Daar kan ik lyrisch van worden en ze komen dan ook veel in mijn schilderijen terug.

Mijn inspiratie haal ik uit de Hollandse schilders en dan met name Rembrandt, van Gogh, Isaac Israëls, Breitner , maar ook hedendaags werk van bv de Noordelijke Realisten vind ik zeer inspirerend.

Meestal begin ik direct met schilderen en corrigeer mezelf met de kwast, deze manier van werken vind ik spontaner en losser want dan zit je niet aan het onderwerp vast. Meestal heb ik wel in mijn hoofd hoe ik het wil hebben maar dit veranderd vaak naarmate het werk vordert. Koeien schilder ik van de vele foto’s die we in de omgeving hebben gemaakt, maar ook wel op locatie buiten of in de stal.